Logo

PETRA STAR GEMİSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

PETRA STAR isimli Panama bayraklı 190 metre boyundaki kuru yük gemisi İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e çıkış yaptıktan sonra makine arızası yapmıştır. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi tarafından takip edilen gemi önce yardım talebinde bulunmayıp saat 16:55’de İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nden yardım talep etmiştir.

PETRA STAR gemisi saat 17:10 itibari ile Karadeniz çıkışı Elmalı Burnunun 0.5 deniz mili kuzeydoğusunda ve Eşek Adası 0.1 deniz mili batısında çift demir ile demirlemiştir.

Yardım talebi üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne (KEGM) ait Kurtarma 8 ve Kurtarma 11 römorkörleri saat 16:56’da yardım için yola çıkmıştır. Olumsuz hava koşulları sebebi ile Kurtarma 8 ve Kurtarma 11 römorkörleri Karadeniz’e çıkış yapamamıştır. Daha büyük ve yüksek çeki gücüne sahip KEGM’ye ait Nene Hatun Acil Müdahale Gemisinin olay yerine intikal etmesine karar verilmiştir.

Gemi üzerindeki personelin gerek duyulması halinde kurtarılması için 17:30 itibari ile KEGM tahlisiye ekibi sahilde hazır bekletilmektedir.

Gemiden alınan bilgiye göre, gemi karaya oturmamıştır, geminin demirlediği su derinliği 10 metre civarında olup geminin beyan etmiş olduğu su çekimi 6.1 metredir. Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi olay yerine intikal etmekte olup arıza yapan geminin emniyetle bulunduğu alandan çekilmesi planlanmaktadır.

Fotoğraflar